Câteva lucruri despre dezvoltarea personală

Un subiect de notorietate din ultimii ani, un nou trend in randul diverselor clase sociale, dezvoltarea pesonala este un cumul de tehnici si activitati practicate inca din Antichitate. Deja de pe atunci omul avea ca interes imbunatatirea si dezvoltarea talentelor, abilitatilor, starii de constiinta, ceea ce avea sa conduca omenirea in punctul de creativitate si civilizatie in care ne aflam astazi.

Rugaciunea a fost una din practicile originale regasita in majoritatea culturilor, prin care omul intra in contact cu entitati divinatorii si dumnezeiesti, accesand planuri mentale si spirituale de diverse frecvente prin care s-au putut accesa informatii cu privire la modalitati de traire a unei vieti fericite dar si o mai clara intelegearea a sensului vietii.

Alte practici ce au apartenenta in dieta, sport, arte martiale, tehnici de respiratie ritmica , diverse ramuri ale medicinei holistice sau misticismului sunt incluse ca si acum mii de ani, astazi in multitudinea de programe si seminare ce se promoveaza pe scara mondiala cu privire la dezvoltarea personala.

Este important de precizat ca dezvoltarea personala nu inseamna doar ce carti citesti, la ce seminare iei parte, constanta gandire pozitiva sau materialele vizuale si auditive pe care le accesezi, cat despre ceea ce esti si simti. Este despre cum integrezi in viata de zi cu zi, informatiile si tehnicile prezente pretutindeni, si despre cum ele iti modeleaza si slefuiesc gandirea, perceptia, personalitatea, comportamentul si nu in ultimul rand caracterul.

Determinarea si alegerea asumata in a insusi invataturiile si experientele precedate unui proces de dezvoltare personala iti vor oferi o mai buna calitate a interactiunilor, relatiilor respectiv o viata mai implinita si fericita in domeniul personal, familial si profesional.

Emilia Iulia Nicolae

https://www.facebook.com/iulia.emilia.14