Exercițiu de vizualizare, meditație și curățare

Vrei să facem împreună un exercițiu de vizualizare, meditație și cutățare?

Bun. Haide să începem. Stai în picioare, în fața unei ferestre/în aer liber/orientat spre est, cu mâinile în Gasho. Începe prin a-ți rări respirația. Inspiră abdominal, încet. Fii atent la respirația ta, conștientizeaz-o. Menține un ritm de 4 timpi (4 inspiri, 4 apnee, 4 expiri, 4 apnee). Daca îți este de folos, la început poți să numeri mental, dar pe măsura ce înaintezi în exercițiu, las-o să devina naturală și nu ceva mecanic.

După ce respirația ta s-a reglat, a devenit ceva natural, ușor, ritmic, precum valurile mării, putem începe exercițiul de vizualizare.

Deasupra capului tău observi o sferă mare, luminoasă. Este atât de luminoasă precum soarele pe cer în amiaza mare. Precum inspiri aerul, asemenea, prin voința ta, poți inspira din acea sferă luminoasă pentru a aduce lumina în interiorul tău. Astfel, pe următorul inspir, lumina intră în interiorul tău, coboară prin cap, gât, piept, abdomen și se oprește în abdomenul inferior, unde o aduni și condensezi într-o sfera.

Pe apnee simți căldura degajată de acea lumină din interiorul tău. Poți vizualiza cum razele ei pătrund în tot corpul tău, îl curăță, împing în afara toată negativitatea, supărările, oboseala. Pe expir elimini această energie reziduală sub forma unui nor cenușiu. Inspiri din nou lumina. Continui să o concentrezi în abdomenul inferior, sfera ta devenind din ce în ce mai condensată, luminoasă și caldă.

Repeți această respirație până ce sfera s-a materializat, o poți vizualiza clar, iar în corpul tău simți acea căldură radiantă. Pe următorul inspir, lumina o vei cobori în piept, unde vei crea altă sferă, repetând tot procedeul.

Cel mai nou program de transformare personală din România. Cea mai bine pregatită echipă îți arată cum poți avea fericire, bunăstare, relaxare și pace mentală.
Cel mai nou program de transformare personală din România. Cea mai bine pregatită echipă îți arată cum poți avea fericire, bunăstare, relaxare și pace mentală.

Observi cum acea lumina strălucitoare nu se afla doar deasupra capului tău. Particulele ei sunt de jur împrejurul tău. Poți respira prin toți porii corpului tău, astfel că, prin creștet aduci o mare parte din energie, dar cu toate acestea simți că și fiecare por al tău, din norul alb-strălucitor din jurul tău, poate capta și inspira acea lumină.

După ce sfera din pieptul tău s-a materializat, următoarea sfera o vei crea in cap. După ce toate trei au prins formă, tot prin voință și vizualizare, pe un inspir urci sfera abdominală până in piept și o unești cu cea de acolo. Pe următorul inspir aduci sfera din cap până în piept și o unești cu cea existentă.

Exercițiu de vizualizare

Pentru acest exercițiu de vizualizare, poți rămâne în această stare cât dorești, simțind acea căldură minunata, acea stare de relaxare și ușurare sufletească. La sfârșit, mulțumești pentru lumina ce ți-a fost dată și ușor deschizi ochii, revenind aici și acum.

PS: dacă este prima ta meditație sau nu ai mai făcut un exercițiu de vizualizare până acum, probabil va fi nevoie de puțină practică și repetiție până vei ajunge la rezultate cu adevărat spectaculoase. Nu te descuraja. Mintea umană poate fi antrenată, precum orice mușchi. Daca îți propui să vizualizezi un măr, la început va fi o ceață abia perceptibilă, combinată cu tot felul de alte gânduri. Dar cu antrenament zilnic, vei putea ajunge ca vizualizând mărul să îi poți observa inclusiv textura, formele în detaliu, mirosul, sunetul etc.

Este la fel și cu acest exercițiu sau cu oricare altul. O parte foarte importantă este să crezi în ceea ce faci.

Să vă fie de folos!

Alexandru T. Zărnoianu