Femininul și masculinul din noi

Energia feminină și energia masculină sunt yin si yang, două concepte diferite dar complementare, care formează principiul vieții și care daca sunt în dezechilibru și daca ne folosim de una mai mult în detrimentul celeilalte, ajungem la stări și situații nefavorabile!

Cum putem defini femininul și masculinul din noi?

Haideți să definim aceste două concepte: ce înseamnă energia feminina și ce înseamnă energie masculina? Energia feminina reprezintă creație, este energia lunii, reprezintă naștere, reprezintă emoție, viață , sensibilitate. Energia masculină înseamnă acțiune, este energia soarelui, rațiune, luarea unei decizii, planificare, este despre a face lucruri, control , conducere, este cea care pune în mișcare energia feminina!

Este important de știut că în fiecare din noi, în  fiecare persoană, atât la femei cât și la bărbați există ambele forme de energie: atât energia feminină, cât și energia masculină și una fără cealaltă nu pot exista.

Așadar, atunci când tu ești sensibil/ă, emoțional/ă, creativ/ă, când ai idei, când ești visător/oare, calm/ă, liniștit/ă, tu te afli în energie feminină, iar atunci când iei decizii, faci planuri, conduci un business, ești in control, asta înseamnă că tu te afli în energie masculină!

Femininul și masculinul din cadrul relațiilor

Mai întâi de toate,  câți/câte dintre voi ați auzit expresia: sunt bărbatul casei, în cazul femeilor, sau se poartă de zici că e femeie, în cazul bărbaților? Sunt sigura că ați auzit asta!  Și nu este altceva decât un dezechilibru de energie, manifestată în exces, ceea ce înseamnă că o femeie căreia îi place să conducă, să demonstreze, să dețină controlul în casă, mai mult decât soțul ei, să ia decizii în numele tuturor, se afla doar în energie masculină. Iar un bărbat care e tot timpul visător, melancolic, sensibil, foarte emoțional, evită să ia decizii, pasează responsabilitatea altora, manifestă la un nivel ridicat energia feminina ce se afla în el.

Cum ne afectează dezechilibrul de energie?

În primul rând în relația cu sexul opus! Și putem lua ca exemplu o femeie căsătorita,  căreia îi place să ia decizii pentru soțul ei, să organizeze tot ceea ce ține de domiciliu, să se ocupe de toate lucrurile administrative, adică manifestă doar energie masculină. Astfel îi va anihila soțului ei energia masculină, iar acesta va manifesta doar energie feminină.

La un moment dat ea va obosi să facă toate acestea singură, iar discuțiile în cuplu nu vor întârzia sa apară. Astfel că, soțul ei o va percepe doar în energie masculină, considerând-o ca pe un bărbat, căreia nu mai vede necesar sa îi ofere flori sau să o protejeze, pentru că ea se descurcă singură și nu are nevoie de el.

Ea uită să își exprime sentimentele, trăirile, emoțiile, uită să ofere iubire, uită să fie frumoasă și astfel ea nu mai este feminină. Asta înseamnă ca lipsește cu desăvârșire energia feminină!  Femeia în energia masculină exprimă o anume duritate, ea este axata în principal pe carieră, ea poate orice oricând și nimeni și nimic nu îi stă în cale.

Are o forță aparte cu care lovește și cel mai bine asta o văd bărbații cu care interacționează. De exemplu, o femeie în energie masculină care e la o întâlnire de afaceri, e posibil să intre în conflict cu ceilalți parteneri de afaceri, pentru că energia masculina este competitivă.

Femininul și masculinul: jocul energiilor

Fără a înțelege dinamica corectă în cuplu, jocul energiilor masculine și feminine, modul în care se exprimă și acționează fiecare, nu putem ajunge la o conectare adevărată cu partenerul de viață, nu putem experimenta relația sacră, acea legătură între divinul masculin și divinul feminin. Astfel, cu cât bărbatul va fi mai centrat, mai prezent, mai ancorat, cu atât va putea susține  frumos femeia de lângă el. Cu cât o femeie este mai feminină, cu cât se lasă mai  iubită și venerată, cu atât invocă mai puternic o prezență masculină autentică.

Energia masculină este directă, rațională, orientată către scop, obiectiv și  urmează pași logici către realizarea acestuia. Energia feminină este cea care aduce imaginație, intuiție, înfrumusețează, completează, aduce creativitate obiectivului urmărit.

Ai putea identifica ce tip de energie ai manifestat mai mult până acum?