Spiritualitate aplicată – curățenia

Dragi femei (și nu numai),

Acum ceva vreme vă vorbeam despre cum putem utiliza banalul duș pentru a ne curăța atât fizic, dar și energetic (dacă nu ai citit articolul îl găsești aici: https://bit.ly/3lw3ucL). Astăzi voi continua povestea cu alte sfaturi practice pentru viața de zi cu zi. Dacă anterior vorbeam despre curățenie ”interioară”, acum voi deschide subiectul despre curățenia ”exterioară” sau a casei/apartamentului în care locuim.

În primul și-n primul rând: nu te apuca de a curăța orice altceva dacă tu în sine ești murdară (ai ”draci”, ești nervoasă, supărată, irascibilă, n-ai chef etc.). Starea ta interioară se va impregna în casă și va fi mai dăunătoare decât praful și mizeria de pe jos. Curățenia în casă (ca orice altă treabă: călcat, spălat, gătit) se face cu drag, cu iubire, calmă, liniștită, fericită, pentru că astfel vei împrăștia în jur o mireasmă plăcută ce va transforma acel spațiu într-un cămin călduros.

Acestea fiind spuse, iată și o listă cu câteva lucruri practice pe care le puteți îmbina cu ceea ce deja faceți:

  • Când aspirați:

Înainte să vă apucați de aspirat, pentru cei care au inițieri în Reiki sau alte sisteme, creați un spațiu de lumină în jurul sacului de la aspirator. O faci folosind intenția. Activezi simbolurile pe sac (CKR, SHK, HSZSN, DKM și ce mai știi/dorești) cu intenția că toate energiile negative ce vor ajunge în sac să fie alchimizate în energii pozitive de vibrație înaltă (poți folosi și Flacăra Argintiu-Violet, funcționează excelent pentru asta).

Dacă nu ai inițieri, nicio problemă, poți să spui o rugăciune (Împărate Ceresc etc.), să soliciți ajutor pentru asta (de la Maica Domnului sau cu cine rezonezi mai mult), folosind aceeași intenție descrisă mai sus.
După ce ai făcut asta, în timp ce aspiri vizualizezi și/sau simți cum nu doar praful și murdăria fizică o aspiri, ci și toate energiile negative, toate supărările, certurile, oboseala, iar în urma lor rămâne doar lumină și curățenie. Important este să fim prezenți în ceea ce facem. Să lucrăm conștient și implicat, nu cu mintea-n toate părțile, ci contribuind activ la acea curățare.

  • Când ștergi praful/pe jos:

Când îți pregătești apa pentru soluții binecuvânteaz-o înainte. Poți face asta prin diverse tehnici: simboluri Reiki/trimis lumină, kotodame, rugăciune sau efectiv să adaugi puțină apă sfințită deja. Aplici aceeași intenție de transformare descrisă anterior. În timp ce cureți, la fel, vizualizezi cum în urma cârpei/mopului, podeaua rămâne luminoasă și curată.

  • Principiul asemănării: o armă extrem de puternică

Am vorbit de principiul asemănării și în articolul despre duș. În general este cunoscut drept ”precum sus, așa și jos”, dar îl putem extinde dincolo de asta. Poți folosi acest principiu pentru a lega, asocia două lucruri sau evenimente: ”precum […] așa și/astfel să […]”.


Exemple:

Deschizi geamurile dimineața să aerisești: ”precum această lumină și acest aer curat pătrund în casa mea, astfel să pătrundă și energii pozitive, vitalitate, bucurie, armonie etc.”

Aprinzi un bețișor/lumânare parfumat/ă: ”precum această mireasmă pătrunde în fiecare colțișor al casei mele, astfel să pătrundă și iubire, pace, armonie, energii pozitive de vibrație înaltă, înțelepciune etc.”

Fiți creative. Poți folosi acest principiu pentru orice dorești: când cureți, ordonezi, calci, aerisești, pui muzică, gătești etc. Găsește doar algoritmul optim pentru tine și cei din jur. Și nu uita, îl folosești pentru a face bine, vei primi răsplata; îl folosești pentru a face rău, vei primi răsplata.

Vă doresc spor și voie bună. Să folosiți aceste câteva îndrumări pentru a aduce pace și iubire în casele voastre și prin asta și în viețile și sufletele voastre. Să nu vă opriți aici, să experimentați și să dați naștere propriilor voastre stiluri și tehnici. Toată cunoașterea pe care o acumulați să o și FOLOSIȚI, să nu o țineți doar pe raft, de decor. Jucați-vă cu ea!

Să fie spre binele vostru suprem!

Cu iubire,
Alexandru T. Zărnoianu