Spiritualitatea aplicată – Cum ne reîncărcăm cu energie după o zi grea

Spiritualitatea aplicată – Dușul

După o zi lungă ajungem seara acasă, transpirați și murdari fiind, înainte de orice altceva fugim direct la duș. Cel puțin asta ar fi bine să facem, dar nu neapărat din cauza murdăriei fizice. În cursul unei zile, în corpurile mental și emoțional ale omului își fac lăcaș fel de fel de gânduri si emoții. Dintre acestea, o parte mai mica sau mai mare nu sunt armonice, benefice, pozitive. Astfel, ne “murdărim” nu doar corpul fizic ci și cel emoțional si mental. Necurățate, pe lângă “mireasma” ce o vom emana în jur (în toate interacțiunile noastre), acele gânduri și emoții negative se vor somatiza la nivel de corp fizic sub forma diferitelor boli și afecțiuni.

În numerologie, când vorbim de cifra doi, vorbim și de apa, principiul feminin, bioenergie, EMOȚIE. Astfel, o cale facilă către corpul nostru emoțional o reprezintă APA.

Iată câteva tehnici pe care le puteți folosi in timpul dușului pentru a vă curăța și celelalte corpuri:

1. Trebuie înțeles că în acest proces (ca și în oricare altele) atenția și intenția contează. Astfel că, în momentul în care intrați la dus, setați-vă intenția de a transforma acest act în unul de purificare, iar atenția voastră să fie în momentul PREZENT (adică la duș și nu la problemele sau situațiile conflictuale care vă stau în minte și suflet).

2. Dați drumul la duș și lăsați pentru început ca apa să curgă pe voi. Vedeți, simțiți, percepeți cum aceea este o apa extrem de curată, ce curăță in profunzime prin simpla ei atingere.

3. Folosiți principiul asemănării: “precum… așa si”. Exemplu: precum eu curăț corpul meu fizic de aceasta murdărie acumulata, astfel să se curețe și corpurile mele mental și emoțional de toate gândurile și emoțiile negative si de toate tiparele de gândire și simțire care nu îmi sunt benefice.

4. Pentru cei cu inițieri pe sisteme Reiki puteți să deschideți sursa de lumina deasupra voastră, vă activați palmele, iar în timp ce vă clătiți, vizualizați cum cu palmele curățați aura și toate corpurile. (sau folosiți ce simțiți, pe același stil).

5. La sfârșitul dușului lăsați încă o dată să curgă apa pe voi (de preferat de deasupra capului în jos) și vizualizați și simțiți cum toate gândurile și emoțiile negative se scurg sub forma unui lichid de culoare închisă, iar voi rămâneți ușori si luminoși.

6. Puteți la final de tot să dați apa mai rece (cât suportați) pentru o ultimă clătire.

apa spiritualitate aplicata manifest your soul Spiritualitatea aplicată - Cum ne reîncărcăm cu energie după o zi grea

Ați ieșit de la duș, inspirați și expirați adânc de câteva ori. Fiți conștienți de noua voastră stare de bine, de calm, de libertate. Fiți recunoscători. Trăiți acele sentimente înălțătoare.

Faceți câte dușuri pe zi simțiți că aveți nevoie, iar seara nu vă puneți la somn înainte de a vă curăța (astfel sau oricum altcumva știți voi) mintea si sufletul.

Să vă fie de folos!

Alexandru T. Zărnoianu