Ți-ai pierdut motivația?

Dacă ți-ai pierdut motivația, nu ești singur/ă. Lipsa motivației este o problemă întâlnită la destul de multă lume. Ea are atât cauze cât si urmări. În viață poți ajunge în situația că nu mai ai motivație să muncești, că nu mai ai motivație de a face bani, că nu mai ai motivație să te îngrijești, sau chiar să te ridici dimineața din pat. 

Faptul că nu mai ai motivație se datorează sigur unor motive. Niciodată motivația nu dispare la întâmplare (așa cum nici nu apare la întâmplare). Ceva trebuie să o declanșeze. 

Citește și: Ce este motivația personală?

Ca să ajungi lipsit de motivație ai două căi: treci prin anumite situații în urma cărora motivația începe să-ți scadă câte puțin – sau – suferi din prima un șoc mare ce te lasă lipsit de motivație cum sunt și supărările în familie, dezamăgirile în dragoste, probleme de sănătate, critica din exterior, lipsa rezultatelor și mai ales atunci când începi să te compari cu cei din jurul tău ( acesta este alt subiect cel vom dezbate pe blog).

Ce facem când avem un scop în viață: dacă ai trecut pe la sesiunile noastre de coaching, astrologie, numerologie, tarot, interpretarea fizionomiei, paleta de culori personalizara… atunci sunt sigură că, cumva, ai clar care este scopul tău în viața asta. Dacă nu-l știi încă, te invit sa iți faci o programare! 

Deci, atunci când știm clar care este obiectivul/ele în viața noastră, pornim la drum cu o atitudine care nu are limite, o motivație intrinsecă si fără credințe limitative care să ne oprească din drumul nostru. Ne dăm seama că depinde doar de fiecare dintre noi, să reușim sau nu, ceea ce ne-am propus. Suntem responsabili de deciziile pe care le luăm și mergem înainte, bineînțeles fără a călca pe cineva în picioare. Avem încredere în noi că putem îndeplini visurile și mai ales, că orice s-ar întâmpla, va fi bine. Suntem dispuși să facem o transformare interioară, suntem deschiși la necunoscut.

start responsabilitate manifest your soul Ți-ai pierdut motivația?

Ce nu facem când avem un scop: în primul rând, nu ne plângem, nu facem drame din lucruri mărunte, nu dăm importanță la cine și ce vorbește despre noi, nu renunțăm când apare prima problemă și nu dăm vina pe nimeni de ceea ce ni se întâmplă în viață. Nu ne ducem în viitor și nu ne facem filme în cap, trăim fiecare moment cu picioarele pe pământ, aici si acum. Nu avem timp de pierdut și nu vedem obstacolele care vin ca pe niște probleme ci le luăm ca pe experiențe din care putem învață și căutăm soluții.

Ce facem când nu avem un scop: ne simțim pierduți, fără motivație, mergem prin viață căutând drumul nostru, locul nostru, căutăm să fim ceva anume, în afară de ceea ce suntem deja. Ne comparăm și uităm că suntem unici, toți.

Chiar in acele momente caută un mentor/coach, caută-ne și noi îți vom oferi sprijinul necesar pentru a ieși din acele situații în care te simți blocat/a, când crezi că nu mai poți avansa în viață sau când nu mai vezi soluțiile pe niciunde.

Dacă faci un pas înapoi, poți să vezi pădurea în ansamblu, și nu doar vizorul prin care te uiți la viața.